Multiobus rijdt elektrisch ! (versie 2016)

De komende weken en maanden is de kans groot dat je in het centrum van Tienen een elektrische bus ziet rijden. Multiobus, de bedrijvengroep rond de autobusbedrijven P. Van Mullem, Van Mullem & zonen en Demerstee-De Vlinder, legt een elektrische minibus in tijdens de beide weekends van de kerstmarkt van Wintermagie in Tienen op 10, 11, 17 en 18 december. Ook op maandag 2 januari, ter gelegenheid van de nieuwjaarsreceptie van Unizo regio Tienen, zal deze bus een pendeldienst verzekeren tussen Tienen en Hoegaarden.



Multiobus wil ervaring opdoen in het elektrisch busvervoer. "Door over te schakelen naar Zero Emissie Bussen (ZEB) kan de CO² uitstoot van transportactiviteiten fel verminderen", reageert Olivier Van Mullem. "Het schadelijke fijn stof uit de dieselvoertuigen kunnen wij hierdoor drastisch beperken. Al hebben moderne EURO-6-dieselmotoren een lagere uitstoot dan de dieselmotoren van tien jaar geleden, toch blijft het een opdracht deze lage uitstoot verder af te bouwen."



Er komen steeds meer projecten om elektrisch busvervoer mogelijk te maken. "Stilaan worden grotere elektrische bussen voldoende performant om te kunnen wedijveren met hun bestaande klassieke tegenhangers", weet Olivier. "Bovendien zijn Zero Emissie Bussen erg stil en zorgen zij voor een groter comfort voor de passagiers, voor de andere weggebruikers en voor de chauffeur. Multiobus wil mee aan de kar trekken om ook in onze regio 'ZEB' waar te maken." (VDT)